18:30

Herrestads AIF Lag 2

Referat: Sv/Stång/Lys - Herrestads AIF Lag 2

En väldigt intressant match utspelade sig i Hällevadsholm på tisdagskvällen. Vi mötte serieledarna och vi visste att det skulle bli en tuff match. Det var mycket närkamper och en något trevande inledning från bägge lagen. Förmodligen för att vi ville känna på varandra lite. Vi är ju det enda laget som tagit tre poäng mot dessa och revanschlusten var såklart stor.
Vi har dessutom spelat en match i söndags och många klev nog in i dag med något trötta ben. En del har också börjat insjukna och vi tvingades därför till ett tidigt byte, redan efter 10 minuter. Att bara ha två avbytare gjorde inte saken bättre.

Efter drygt 20 minuter kommer första målet i matchen. Vi är inte riktigt med på deras inlägg från högerkanten och de gör 1-0 på oss. De får ytterligare några halvchanser men sedan tar vi tag i taktpinnen. Vi låter dem ligga i försvar i stort sett resten av matchen (bortsett från sista tio). Anna Blom gör ett kanonjobb på innermittfältet och slår många fina passningar till Alice och Kajsa på kanterna. Precis som i tidigare matcher är vi inte tillräckligt vassa i avslutsbiten och även om det är vi som har mest boll så kommer vi inte till några riktigt farliga chanser.

Det som dock imponerar på mig i dag (och även på motståndarna) är hur vi vågar rulla boll väldigt lugnt och sansat. Även när de pressar oss högt upp i banan tar vi det med ro och fortsätter att vända på spelet. I pausvilan var det mycket positiva tongångar och vi kände att det fanns mycket kvar att ge.
Men när vi får en straff emot oss (felaktig sådan - tyckte både vi och motståndarna) var det nog några deppiga miner på planen. Men matchens bästa lirare i dag (Maja Johansson) tog straffen och räddade oss inte bara en eller två gånger idag. Hon var en riktig klippa i målet den här matchen. Riktigt roligt att se!

Anna Blom gör sedan 1-1 eter 60 minuter, helt rättvist. Vi trycker sedan på för ett ledningsmål men får inte till det. Sista tio börjar vi tröttna och då ser de sin chans. De gör 2-1 och vinner också matchen. Trots förlusten är det så mycket positiva tankar efteråt. Vi bjöd verkligen upp till kamp!